Ladó-Burista Réka vagyok, fitness coach, személyi edző, táplálkozási tanácsadó, lifestyle blogger és ex-fitnesz versenyző.

Üdvözöllek a honlapomon.

RéAzt mondják, ha igazán jó és sikeres akarsz lenni egy területen, akkor nem attól kell tanulni, akinek eredendő tehetsége volt hozzá, és kevés munkával is az ölébe hullott a dicsőség, hanem attól, akinek nem volt és így minden követ meg kellett mozgatnia ahhoz, hogy elérje a céljait.
Azt is mondják, hogy nem érhetsz el fitnesz versenyző testalkatot sportmúlt nélkül.

Engedjétek meg, hogy utóbbit megcáfoljam. 2009-ben kezdtem el ezt a sportot űzni úgy, hogy nem rendelkeztem semmilyen sportmúlttal, a tesiórákról is általában ellógtam a barátnőimmel. Az egyetlen mozgást 20 éves koromig a távirányító felemelése jelentette. Mi vett rá mégis arra, hogy olyanba vágjam a fejszém, ami ennyire távol áll tőlem? Változtassak, holott nem voltam boldogtalan amúgy sem? Fogalmam sincs. Viszont azt tudom, hogy vannak az ember életében meghatározó pillanatok és ilyen volt, amikor először megpillantottam Ava Cowant egy fotón, amikor megvettem az első aerobic dvd-met, amikor először olvastam a body.builder.hu cikkeit, amikor megvettem az első proteinemet, amikor először voltam edzőteremben… és amikor először beszéltem az első edzőmmel, aki elindított ezen a csodálatos úton.

2010 őszén álltam először színpadra. Sokan kérdezik, hogy izgultam-e a színpadon? Soha. Imádtam fent lenni és mindent imádtam, ami vele járt. És ezt egy olyasvalaki szájából halljátok, aki néhány ember elé nem mert soha kiállni. A sport megváltoztatott, önbizalmat adott, rájöttem, hogy nem vagyok gyenge, nem vagyok kevesebb, mint mások és nagyon sok erőm van, amiről nem is tudok.

Azóta sok idő telt el, és én újra útkeresésbe kezdtem. A színpad csodás volt, de valahol mindig tudtam, hogy nem ez lesz a végcél. Nagyon sokat adott, de egy ponton kimerült és amikor mélyebb értékek, valódi életcél után kutattam, az a világ már nem tudta megadni, amire vágytam, így tovább léptem.

A személyi edzősködés volt a következő állomás, aminek minden percét élveztem, de hamar rá kellett jönnöm, hogy ez sem tölt el teljes megelégedéssel, mert folyamatosan úgy éreztem, hogy nagyon sok potenciál marad bennem kihasználatlanul. Lássuk be, ismétléseket számolni és néhány alapvető gyakorlatot elmagyarázni Hirtelenfelindulásbóllettemedző ‘Broscience’ Jocika is képes, de az embereket hallgatva rájöttem, hogy a problémájuk valódi gyökere nem abban áll, hogy nem tudják, hogyan kell edzeni vagy hogyan kell étkezni. Az online edzés- és étrendtervezés személyes konzultációkkal ötvözve már alkalmat adott arra, hogy a nagyobb képet is figyelembe vegyem, hogyan jobban átlássam, mi működik és mi nem, hogy az okokat kutassam és ne csak tünetet kezeljek, de az igazi révbe érést jelenleg számomra a fitness coaching jelenti, ami keretében egyaránt tudok a klienseim fizikumára és lelkére hatni. “Mind is everything”, mondta Buddha (valószínűleg nem angolul, de így mégiscsak jobban hangzik 😀 ), hiszem, hogy a valódi, gyökeres változást onnan kell elindítani, és akkor fog igazán működni az étrend, az edzésterv és az életmódváltás.
Ré
Mi a Glamfit? A Glamfit egyaránt jelent edzésmódszert, étkezési stílust (nem specifikus diétát!) és mindazt, amitől megfelelően pörögnek a kerekek a fejben, ha az étkezés vagy mozgás fogalma a kérdés.

Az edzésmódszerem kifejezetten specifikus, keverednek benne az International Wellness Institute-nál végzett tanulmányaim, a sokéves versenyzői  és edzői tapasztalatom valamint a profi versenyzőket tömörítő Team Bombshell-féle női alakformálás alapkövei. Edzésterveimmel kizárólag nőkre fókuszálok, ezen belül is a célzott alakformálás a kedvenc témaköröm, vagyis segítek elérni neked az oly sok nő által áhított darázsderekat, kerek feneket, formás vállakat és alacsony testzsírszázalékot.

Hiszem, hogy minden ember a legapróbb részecskéig más és más, s az edző feladata rájönni, hogy a millió módszer közül mi az, ami testileg és lelkileg is segíti a kliensét a céljai elérésben. Ez ennek a hivatásnak a legnagyobb kihívása és a legnagyobb szépsége is.

Ha lenne egy varázspálcám, egész biztosan arra használnám, hogy egy suhintással kitöröljem a nők fejéből azt a fekete, szutyokszerű maszlagot, amit a média és a különböző internetes forrásos letolnak arról, hogy hogy KELLENE kinézniük, hogy KELLENE viselkedniük és mit KELLENE érezniük ahhoz, hogy jó nők legyenek. Nők millió utálják magukat és próbálnak megfelelni olyan elvárásoknak, amiket mások állítanak fel nekik, és miközben ezzel vannak elfoglalva, eltelik az életük anélkül, hogy egyetlen pillanatát is élvezték volna.

Jelen pillanatban azt tartom hivatásomnak, hogy segítsek nektek kiteljesedni az egészséges életmód területén anélkül, hogy felesleges láncokat vennétek magatokra és segítsek megszabadulni azoktól, amit már magatokon hordoztok plusz kilók, lelkiismeret-furdalás, szégyenérzet vagy torz önkép formájában.

Mindent töröl